google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Килиан Мбапе би трябвало да се завърне в стартовия състав на "петлите" за последния мач от груповата фаза

Днес ще се изиграят заключителните двубои от група D на Европейското първенство по футбол в Германия. В един от мачовете световният шампион от 2018 г. Франция се изправя срещу Полша, която вече отпадна от турнира след две поражения до момента. “Петлите” пък преследват втория си успех на първенството и се борят за първото място в група D.

Франция все още не е показала наистина най-високото си ниво на първенството в Германия, като отбеляза едно попадение в първите си две срещи – 1:0 срещу Австрия и 0:0 с Нидерландия. “Петлите” могат да се смятат за късметлии, че имат четири точки след два мача, като се има предвид, че попадението на Шави Симонс от Нидерландия в 69-ата минута бе отменено, а Австрия пропусна възможности да вземе поне точка от селекцията на Дидие Дешан.

След мача в петък срещу “лалетата” критиките към отбора на Дешан се увеличиха, особено от анализатори, които смятат, че селекционерът тепърва ще се възползва максимално от огромния талант, с който разполага в състава. Все пак трябва да се отбележи, че капитанът и звезда на тима Килиан Мбапе не участва в равенството срещу Нидерландия в резултат на счупения нос от двубоя с Австрия. Очаква се новото попълнение на Реал Мадрид да се завърне в състава тази вечер и да поведе “петлите” към втора победа на Евро 2024.

Франция ще оглави групата, ако спечели, но и при условие, че Нидерландия не се поздрави с успех над Австрия. Любопитното е, че ако френският тим запази суха мрежа срещу Полша, това ще бъде първият път в тяхната история, в който те не допускат попадение в групова фаза на европейски финали. Що се отнася до съперника им днес – “дружина полска”, те вече са аут от Евро 2024. Със сигурност поляците ще завършат четвърти в групата, след като загубиха първите си два мача срещу Нидерландия и Австрия. Надали ще има достатъчно мотивация в полския отбор, а и класата е твърдо на страната на Франция, така че “петлите” би трябвало да грабнат трите точки.