Франция ще брани срещу Швейцария реномето си на фаворит
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима ще се срещнат на „Арена Национала“ в Букурещ днес в 22:00 часа

Световният шампион Франция ще спори с Швейцария днес от 22:00 часа за място на четвъртфиналите на Евро 2020.

„Петлите“ спечелиха своята Група “F”, която бе определена за „групата на смъртта“ преди старта на надпреварата. Селекцията на Дидие Дешан надви с минималното 1:0 Германия, а след това записа две равенства – 1:1 с Унгария и 2:2 с Португалия.

„Кръстоносците“ пък завършиха след Италия и Уелс Група „А“, но все пак бяха един от третите тимове с най-добри показатели и продължиха участието си в турнира. Швейцарците стартираха с равенство с Уелс, последвано от загуба от Италия. В решаващия трети мач „кръстоносците“ спечелиха с 3:1 битката с Турция, класирайки се за осминафиналите.

Люка Дин и Усман Дембеле остават извън сметките на Дешан за двубоя днес на „Арена Национала“ в Букурещ, а Люка Ернандес ще бъде под въпрос до последно.

В лагера на Швейцария пък има добри новини с възстановяването на Нико Елведи, който се очаква заеме мястото си в центъра на отбраната.

Въпреки кадровите проблеми за „петлите“, те са фаворит за успеха днес. Bet365 онлайн дава 1.61 за победа на Франция срещу 6.00 за Швейцария. Реми в редовното време има ставка 3.80.

Вероятни състави:

Франция: Лорис, Павар, Варан, Кимпембе, Дюбоа, Рабио, Канте, Погба, Мбапе, Гризман, Бензема. 

Швейцария: Зомер, Родригес, Аканджи, Елведи, Цубер, Фройлер, Джака, Мбабу, Шакири, Емболо, Сеферович.