Франция ще се връща в правия път срещу Белгия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Петлите" приемат "червените дяволи" тази вечер

Тази вечер Франция посреща Белгия в Лион в мач от Група А на Лигата на нациите с начало 21:45 ч. “Петлите” започнаха кампанията с разочароващо домакинско поражение с 1:3 от Италия, като това бе първата им поредна загуба от юни 2015 г. Селекционерът Дидие Дешан призна, че използва турнира за експериментиране, което допринесе за неприятния резултат в първия мач на “Парк де Пренс”.

Франция е под натиск да спре негативната серия, тъй като евентуално поражение от Белгия би означавало три поредни загуби за първи път от 2013 г., въпреки че имат три последователни победи срещу “червените дяволи”.

В последните си 10 мача Франция е записала 4 победи, 4 равенства и 2 загуби, което показва известна нестабилност в резултатите и Дешан със сигурност ще иска да върне “петлите” на победния път.

Белгия, от своя страна, е в отлична форма след победата с 3:1 над Израел в първия си мач от групата, проведен на неутрален терен в Дебрецен. Успешният старт на кампанията със сигурност ще вдъхне увереност на белгийците в днешния мач срещу колебливата Франция, която ще търси реабилитация пред собствена публика.