google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ибрахима Конате се самопредложи за капитан на "петлите"

Централният бранител на Ливърпул и френския национален отбор Ибрахима Конате е на мнение, че заслужава да бъде капитан на своята страна. Килиан Мбапе носи капитанската лента на “петлите”, но за предстоящите мачове на Франция той не е част от състава. Интересно е кой ще наследи капитанската лента от Мбапе и се очаква селекционерът Дидие Дешан да вземе решение.

Конате смята, че е сред играчите, които заслужават да носят капитанската лента на ръката си.

“Има няколко човека, които според мен заслужават да са капитани на Франция: Майк Менян, аз, Жул Кунде и Орелиан Чуамени. За да си капитан, трябва да бъдеш лидер”, каза Конате.

“Нужно е също така всички останали да те харесват. Лидерът трябва да се проявява, когато нещата не вървят. Това е като основите на една къща”, добави футболистът на Ливърпул

“Понякога правя опит да се поставя на мястото на Килиан. Ако трябваше да се справям с цялата тази шумотевица, не знам дали бих издържал. Има вероятност един ден Мбапе да рухне психически. Та той няма личен живот. Защо например феновете на Лил го освиркваха? Когато аз бях на терена срещу Тулуза с Ливърпул усетих добро посрещане от местните привърженици”, обясни още Конате.