Футболистите в Англия отказват да играят с маски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Висшата лига може би ще се поднови през юни, но играчите отказват да носят предпазни маски на терена, с което да намалят риска от заразяване с коронавирус в двубоите.

Много футболисти вече са се оплакали, че не могат да дишат нормално, докато носят маска, тичайки, съобщава Mirror. Играчите дори се шегуват, че ако превенцията бъде приета официално, ще трябва да бъдат и с кислородни бутилки, когато излязат на терена.

Всички 20 клуба от английската Висша лига са готови да продължат плановете за рестартиране на сезона, след като премиерът Борис Джонсън се обърна към нацията, относно мерките за излизане от кризата. Все още има много разногласия за начина на провеждане на двубоите и мерките за сигурност по време на игра.

Освен маските, играчите са и против друга забрана – да се плюе на терена по време на мач. Повечето футболисти твърдят, че това е начинът да изчистиш гърлото си от излишните субстанции и са против това правило да бъде въведено.

В момента играчите от клубовете от “Премиър Лийг” започнаха индивидуални тренировки. Те ще се готвят няколко седмици преди сезонът да бъде възобновен. Разбира се подновяването на Висшата лига ще се случи, когато здравните власи дадат разрешение и рискът от зараза е сведен до минимум.