Футболният свят не забрави за рождения ден на Камата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Легендата Стоичков получи множество поздравления по случай своя 55-и рожден ден

Легендата на българския и световния футбол Христо Стоичков, който празнува днес своя 55-и рожден ден, получи множество поздравления в социалните мрежи.

Ето и част от пожеланията към българина в Twitter:

“Великият Христо Стоичков днес навършва 55 години. Отпразнувайте един от най-добрите играчи на неговото поколение, като си припомните головете на тази българска легенда, които му донесоха “Златната обувка” на САЩ’94”, написаха в официалния профил на Световното първенство по футбол, като публикуваха компилация на въпросните попадения.

В испаноезичния профил на Шампионска лига сложиха две видеа на Камата и написаха: “Характер, страст и голяма класа! Какъв начин да изживееш футбола! Днес 55 години навършва една от основните фигури на “Дрийм тийма” на Барса, който спечели европейската купа през 1992-а. Честит рожден ден, Стоичков! Това ли е най-добрият играч от онзи легендарен отбор?”

“Празнуваме рождения ден на Христо Стоичков с неговите голове от Евро 1996. Кой е най-великият български футболист за всички времена?”, написаха от профила на Европейското първенство.

Във френския профил на УЕФА в Twitter сложиха видео на българина с негово попадение. “Контролът, дрибълът, завършващият удар…Всичко е перфектно в този гол на Христо Стоичков във Виена. Пожелаваме честит рожден ден на българина, преминал през Барса, който днес става на 55 години.“

От Ла Лига също не пропуснаха да честитят празника на Стоичков“Легенда на Барселона. Носител на “Златната топка”. Честит рожден ден, Христо Стоичков!“

Само един от профилите на Барселона в социалните мрежи се сети за рождения ден на клубната икона – този на турския акаунт на „блаугранас“ в Twitter. “Христо Стоичков е на 55 години!”

Бившият отбор на легендата – Парма, също отправи поздрав към рожденика: “Честит рожден ден на бившия играч на Парма и българска легенда Христо Стоичков, който днес навършва 55 години!”, написаха “дуковете”.