Гаф на журналистка оскверни паметта на Коби, искат уволнението й
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Американската водеща Алисън Морис се замеси в огромен скандал с расистки привкус, по повод трагичната кончина на Коби Брайънт. 

Журналистката от MSNBC сгреши името на баскетболния отбор, в който игра баскетболната звезда, подменяйки “Лейкърс ” с “негър”.

Разбира се, това не остана без последствия, защото феновете бяха вбесени от гафа и стартираха петиция за уволняване на телевизионната журналистка, която за кратко време успя да събере вече над 11 хиляди подписа в подкрепа на наказанието.
Алисън Морис, естествено, се извини за допуснатия лапсус, като оправда гафа с объркващото смесване на имената на отборите – Ню Йорк Кникс и Лос Анджелис Лейкърс. Въпреки, уверенията, че това е просто неволна грешка на езика и че тя никога не би си позволила да прави коментари на расистка основа, феновете останаха бездушни към извинението.
Според тях журналистката просто се опитва да запази позицията си в службата и това е единственият й мотив за публично извинение.
Фен, слушал многократно скандалната част от записа на предаването, е категоричен, че Алисън Морис е казала именно обидното прозвище, започващо с буквата „Н“, защото така е искала, а не поради грешка на езика.
Как ще се развият събитията и дали журналистката ще бъде уволнена, тепърва предстои да разберем.