google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новото попълнение на ЦСКА 1948 Галин Иванов направи доста любопитни коментари по някой от наболелите теми в българския футбол в последно време.

Роденият в Казанлък преди 32 години халф заяви, че по време на престоя си в Левски не е получил шанс за сметка на чужденци, които дори не са посещавали редовно тренировките на тима.

„Случващото се с Левски е пагубно за българския футбол,” започна откровенната си изповед пред Канал 3 българският национал. “Вярвам, че Наско Сираков ще оправи нещата, никой не заслужава такова нещо.

“Не е нужно такива катаклизми да се случват, за да се налагат юноши. Аз съм бил в тази школа, спечелихме и купата, но накрая всички си тръгнахме. Аз получих договор с Левски за 5 години, по-добре да не казвам условията.

“Играх два мача със синята фланелка, не получих шанс. Шанс получиха да не им изреждам имената – чужденци, които не идваха на тренировки. Тогавашното ръководство… по-добре да не казвам. Неприятно е. Аз съм юноша, а те предпочетоха чужденци, които дори вече не играят футбол”.

Иванов засипа с похвали наставникът на 1948 Красимир Балъков, който според него бил в перфектна кондиция.

„Истина е,” каза доскоршният футболист на Славия. “Той тича повече от футболистите. На тренировка обаче е едно, но на мач е друго. Ако влезе на терена, няма да може да тича колкото нас.

Галин Иванов:"Случващото се с Левски е пагубно за футбола ни" 1

“Може би с една подготовка, Краси Балъков ще е наравно с другите футболисти. Има много какво да науча от Балъков, за нас трябва да е чест, че работим с него.”

Иванов разясни и защо е сменил бялата фланелка за тази с червен цвят.

„Доста години бях в Славия, дадох много от отбора,” продължи той. “Имах нужда от нова тръпка и мисля, че ЦСКА 1948 е правилното място за мен. Имах оферти за чужбина и през зимата, и сега.

“Условията в ЦСКА 1948 и това, че ще играят само българи ме спечели. Аз не съм против чужденците, но нека да са като в Лудогорец. Трябва все пак време, за да се изгради отбор”.

„От ролята на футболист, аз съм претръпнал с кого играя. Дербитата са най-хубавите мачове. Темата с двата ЦСКА се изтърка, няма какво да я коментирам. На всички им е ясно за какво става въпрос.”

Халфът обаче е убеден, че Славия не е затворена страница за него.

„В Славия е моят дом, един ден ще се върна,” убеден е Иванов. “Златомир Загорчич познава добре българските футболисти и е успешен, защото мотивира футболистите и те тренират здраво.

“Той има и добър кондиционен треньор със себе си. Спортно-техническите неща няма какво да ги коментираме, там е ясно”.

Галин не скри, че очаква с най-голям интерес мачовете с шампиона Лудогорец и Вечното дерби с Левски, а не сблъсъците с ЦСКА София.

„Честно казано, срещу Левски и Лудогорец,” сподели той. “Това са дербитата. Очаквам и мача със Славия.”

Запитан кога ще спрат оплакванията от българските съдии Ивано отговори с пример:

“На мача с Левски, на който свири Клеман Тюрпен, никой не посмя една дума да му каже.

“А сме свикнали на „Армията” и на „Герена” след 70-ата минута като падне футболист, веднага да се дава фаул. После фаул, фаул, фаул и всичко приключва. Сега ми направи впечатление и темпото на двубоя с Левски”…”