Ганаецът Бисмарк Чарлс подписва за три години и половина с ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Трансферът на нападателя на "Армията" ще бъде финализиран до петък

Ганайският нападател Бисмарк Чарлс ще подпише дого­вор за три години и половина с ЦСКА, разкрива “Тема Спорт”. Младият футболист пристигна на проби в тима на „червените“ преди две седмици и с престоя си в отбора е успял да убеди наставникът Бруно Акрапович, че заслужава да носи за постоянно екипа на „армейците“.

Чарлс изигра общо 70 минути в последните три контроли на ЦСКА – с Пирин Бл (0:0), Ботев Вр (3:1) и Локомотив Сф (3:1). В проверката със столичните „железничари“ 19-годишният футболист се открои от­лична скорост, дрибъл и гардиране на топката, като асистира и за втория гол, дело на Тиаго. След контролата Акрапович обяви, че е взел решение и желае да задържи Бисмарк в състава. “Говорих с Дани Ганчев и му ка­зах, че искам този играч в отбора”, каза тогава специали­стът.

В ЦСКА са задействали веднага процедурата по привличането на Чарлс, като вече дори е постигната дого­ворка с нападателя за договор до лятото на 2024 го­дина. През есента ганаецът игра в косовския КФ Трепча, в който премина през септем­ври от друг местен тим – из­падналия във втора дивизия Вущрия. Бисмарк има 17 мача и 6 гола в Суперлигата за Трепча. Играчът е представляван от мениджърската агенция Lions Sports Ад & Partners, с която си сътрудни­чат още босненският халф на Милан Раде Крунич и острие­то на Болоня Федерико Сантандер. Трансферът на Чарлс на “Армията” ще бъде финализиран до петък, но той ще мо­же да играе за ЦСКА не по-рано от 27 февруари, когато е дербито с Лудогорец в третия пролетен кръг. Причина за това е по-бавната процедура по изда­ване на работна виза за игра­чи извън Европейския съюз и по-специално от Африка.

Същевременно стана ясно, че таранът Радослав Жи­вков ще играе под наем в Литекс и през пролетния полусезон. 21-годишният нападател изка­ра зимната подготовка с ЦСКА, но от треньорския щаб са преценили, че е по-добре за него да трупа игрова практи­ка при оранжевите.