Гарет Саутгейт държи под око Фил Фодън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Фил Фодън остава в мислите на Гарет Саутгейт за Евро 2020, въпреки че мениджърът на Англия признава, че липсата му на игрово време в Манчестър Сити го прави труден за преценка.

19-годишният играч стартира само в два от 27-те мача от Висшата лига на Сити до този момент, но направи отлично представяне, когато клубът записа победа с 2:1 над Астън Вила на финала за Купата на Карабао в Уембли в неделя.

След този мач Фодън беше попитан за шансовете си да пробие в плановете на Саутгейт за Европейското първенство през 2020 и каза: „Очевидно искам да бъда там, но с такива играчи конкуренцията е голяма и ще бъде много трудно.”

„Дано Гарет е гледал и е видял неща, които са му харесали”, каза Фил Фоден.

„Така че това е всичко, което мога да направя – просто да доказвам на какво съм способен всеки път, когато играя и ще видим до къде ще ме отведе това. Не сме говорили много, но той на няколко места каза, че ще ме държи под око. ”

Саутгейт, чийто отбор на Англия бе изправен срещу Белгия, Дания и Исландия в жребия на Лигата на нациите, във вторник в Амстердам, потвърди, че Фодън е играч, който той наблюдава.

„Вратата е отворена за всички”, каза Саутгейт.