Гари Невил разкритикува наемането на играчи от Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият десен бек на Манчестър Юнайтед Гари Невил разкритикува наемането на играчи от страна клуба и не скри, че нещата ще се „влошат“ на „Олд Трафорд“.

Тимът на Оле Гунар Солскяер загуби с 2: 0 от лидерите във Висшата лига Ливърпул в неделя, а резултатът ги остави 30 точки след съперниците на „Анфийлд“.

“Те са направили някои ужасни инвестиции при наемането на нови играчи”, заяви Невил.

“Това ще има лоши последствия и следващите шест месеца ще бъдат наистина трудни.”, допълни той.

Заместник-председателят на Юнайтед Ед Уудуърд преподписа договор през август 2016 г. с полузащитника Пол Погба от Ювентус за рекордната сума от 89 милиона паунда.

Те също така взеха нападателя Ромелу Лукаку за 75 милиона паунда година по-късно, а също и Алексис Санчес – през януари 2018 г., с договор за 4 години и половина, който беше на стойност 14 милиона паунда годишно.

После Лукаку и Санчес се присъединиха към Интер Милан.

По време на летния трансферен прозорец Юнайтед похарчи над 130 милиона паунда за защитници, като вкараха Хари Магуайър от Лестър Сити и Аарон Уан-Бисака от Кристъл Палас, а също и крилото Даниел Джеймс от Суонси Сити.

Невил отбелязва също, че през последните няколко години Манчестър Юнайтед се отказаха напълно от следването на ясна стратегия и започнаха да действат абсолютно хаотично.

„Не мога да повярвам, че отбора си остана единствено с отпреди 5-6 години“, казва още Невил.

След което допълва, че нито той, нито някой друг може да се меси на ръководството на Манчестър Юнайтед, но все пак е странно, защо то продължава да се доверява на мениджърите си, когато вижда тази неприятна тенденция.

Разбира се, има много фенове на Манчестър Юнайтед, които са съгласни с Гари Невил.

Припомняме, че в последния им мач в домакинската лига, след победата с 4:0 над Норуич, на 11 януари, в публиката се пяха дори песни срещу собствениците и мениджърите на отбора.

Погълнат от ролята си на главен изпълнителен директор, след напускането на Дейвид Гил, Уудуърд трябваше да се справи с всичко, което беше отчетено като грешен подход при назначаването на Дейвид Мойс за наследник на сър Алекс Фъргюсън. Сега той признава грешките, допуснати в онези ранни години, особено около набирането на играчи и до голяма степен успя да удовлетвори исканията на Луи ван Гаал и Жозе Моуриньо. Те и двамата се опитаха, но така и не успяха да превърнат Юнайтед в претендент за титлата във Висшата лига.

Но това, че Уудуърд все пак чувства, че се налага да направят промени в начина, по който Юнайтед набира играчите си, само по себе си е вече знак, че те могат да наложат контрол над ситуацията.

Уудуърд е на мнение, че Юнайтед е предприе правилната стъпка през лятото, когато подписаха договори с Хари Магуайър, Аарън Уан-Бисака и Даниел Джеймс. Сега обаче очаква да направят същото и през този месец, и е уверен, че четвърто място все още е възможно да бъде спечелено и, което е по-важното, е следващото лято е достатъчно перспективно, за да бъдат избегнати ненужни обвинения.

В известен смисъл обаче Уудуърд не може да спечели. Интересът на Юнайтед към Бруно Фернандес е точен пример. Ако подпишат с полузащитника на Португалия, те ще бъдат обвинени в разточителство. Ако не го направят, той ще бъде посочен като доказателство, че клубът не подкрепя своя мениджър.

Но Уудуърд получава добра заплата от 3,16 млн. паунда, която му се дава точно за това – да се справя с подобни трудни решения и няма смисъл да го жалим.