Гатузо: Не можеш да спреш Лионел Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Наполи Дженаро Гатузо заяви, че “не можеш да спреш” Лионел Меси преди домакинството на неговия тим на Барселона в Шампионската лига във вторник.

Италианският тим ще посрещне Барса на “Стадио Сан Паоло” за първия им мач от 1/8-финалите на ШЛ, а Гатузо каза пред репортери:

„Не можеш да спреш Меси, но моите играчи трябва да опитат. Играем срещу Барселона, а не само срещу Меси. Днес ще опитаме някои неща и тогава ще видим дали ще успеем да се противопоставим.”

Наполи се представят силно и са спечелили шест от последните си седем мача във всички състезания и се надяват да запишат добър резултат срещу Барселона у дома, преди те да гостуват на „Камп Ноу“ за реванша на 18 март.

“Прочетох, че трябва да пазим индивидуално Меси, но не е само той. Лоренцо Инсиние каза, че е страхотен играч, но той не е велик само на футболно ниво. Той е най-големият за кариерата си . Той е пример, който децата трябва да следват, никога не казва нещо неподходящо. Меси прави неща, които виждате само в PlayStation, неща, които дори не можете да си представите. Той е най-добрият от години”, сподели Гатузо.

Меси не успя да вкара в четири мача подред в лигата, преди Барселона да посрещне Ейбар в неделя, но нападателят се върна към най-добрите си изяви, тъй като вкара четири пъти при успеха с 5:0. 32-годишният футболист е лидер в Ла Лига с голове (18) и асистенции (12) и ще бъде основната заплаха за вратата на Наполи. Тимът на Кике Сетиен пък ще се стреми да се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига за 13-и пореден сезон.

Гатузо обаче очаква заплаха за вратата на Наполи от всички футболисти в отбора на Барселона, въпреки че Лионел Меси е лидерът на “каталунците”. Меси има четири гола и шест асистенции в последните си четири участия за Барса и това предполага, че той остава голямото оръжие на гостите.