google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Наполи Дженаро Гатузо заяви, че “не можеш да спреш” Лионел Меси преди домакинството на неговия тим на Барселона в Шампионската лига във вторник.

Италианският тим ще посрещне Барса на “Стадио Сан Паоло” за първия им мач от 1/8-финалите на ШЛ, а Гатузо каза пред репортери:

„Не можеш да спреш Меси, но моите играчи трябва да опитат. Играем срещу Барселона, а не само срещу Меси. Днес ще опитаме някои неща и тогава ще видим дали ще успеем да се противопоставим.”

Наполи се представят силно и са спечелили шест от последните си седем мача във всички състезания и се надяват да запишат добър резултат срещу Барселона у дома, преди те да гостуват на „Камп Ноу“ за реванша на 18 март.

“Прочетох, че трябва да пазим индивидуално Меси, но не е само той. Лоренцо Инсиние каза, че е страхотен играч, но той не е велик само на футболно ниво. Той е най-големият за кариерата си . Той е пример, който децата трябва да следват, никога не казва нещо неподходящо. Меси прави неща, които виждате само в PlayStation, неща, които дори не можете да си представите. Той е най-добрият от години”, сподели Гатузо.

Меси не успя да вкара в четири мача подред в лигата, преди Барселона да посрещне Ейбар в неделя, но нападателят се върна към най-добрите си изяви, тъй като вкара четири пъти при успеха с 5:0. 32-годишният футболист е лидер в Ла Лига с голове (18) и асистенции (12) и ще бъде основната заплаха за вратата на Наполи. Тимът на Кике Сетиен пък ще се стреми да се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига за 13-и пореден сезон.

Гатузо обаче очаква заплаха за вратата на Наполи от всички футболисти в отбора на Барселона, въпреки че Лионел Меси е лидерът на “каталунците”. Меси има четири гола и шест асистенции в последните си четири участия за Барса и това предполага, че той остава голямото оръжие на гостите.