google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според наставника статичните положения са слабо място на Лудогорец от години

Наставникът на Лудогорец Станислав Генчев заяви, че неговият тим е изиграл изключително слабо първо полувреме срещу Тотнъм, но след почивката е реагирал подобаващо и е подобрил значително представянето си.

“Първото полувреме бе едно от най-слабите ни полувремена през еврокампанията ни,: коментира Генчев. “Мисля че, влязохме в двубоя с прекалено много респект към състава на Тотнъм.

“Мисля, че през второто полувреме като влязоха вече бяха разбрали, че каквото можехме да загубим, сме го загубили. През първата част бяхме много слаби, като прибавим и класата на Тотнъм, логично се оттеглихме с 2 гола пасив.

“Доволен съм от реакцията ни второто полувреме. Тогава отборът показа, че може да играе добър футбол, да се надиграва със силните отбори. Създадохме поне три голови положения. Така че второто полувреме може да се използва за пример как трябва да се играе.”

Генчев призна, че неговият тим продължава да изпитва сериозни затруднения при статични положения.

“Проблемът със статичните положения Лудогорец го има от години,” каза той. “Това ни е слабото място – статичните положения. Трябва да се поработи доста в тази фаза. Защото за отбор като нашия е недопустимо да се допуска гол трети мач подред от корнер.

“Естествено, че не работи целият отбор в защита, щом допускаме толкова положения. Вината не е само на защитниците всички трябва да участват в защита. Както и всички трябва да участват в атаката.

За Димитър Митков въпросът беше дали да започне титуляр или да влезе резерва. Иван Йорданов исках просто да усети какво е Лига Европа срещу Тотнъм. За съжаление се забави смяната му и той даже не успя да докосне топката.”