Георги Попов: Нека Бойко Борисов да прехвърли акциите на легендите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Георги Попов, който притежава/притежаваше 86.6% от акциите на Левски призова министър-председателя Бойко Борисов да прехвърли ценните книжа на ветераните и легендите на “синия” клуб. 

Попов направи пряко включване в предаването на бТВ “Тази събота”, директно от Дубай, където се е установил, заедно със основната фигура, която финансираше клуба до скоро – Васил Божков. В момента, към двамата има повдигнати сериозни обвинения от българските власти.

Тази сряда (13.05) стана ясно, че Попов е джиросал акциите на клуба на името на Бойко Борисов. В ролята на куриер влезе популярния журналист Сашо Диков.

Премиерът отказа да приема документите и те в момента се намират в офисите н Левски, а физическия собственик на клуба остава неясен.

„ Нищо не искам от Борисов. Сега той може да се откаже от акциите в писмена форма или да ги прехвърли на който желае. Ние искаме те да попаднат в ръцете на някой, който милее за отбора. Нека Борисов да реши. Това е негово право. Вчера получихме писмо от легендите на Левски. Нека това писмо да се адресира към собственика на Левски, а не към нас“ – заяви Попов.

„Говорих по телефона с Наско Сираков и той изяви желание да участва в спасяването на отбора и заедно с Павел Колев да продължат борбата за спасяването на любимия ни Левски. Много благодаря на феновете, който направиха всичко възможно клубът да преживее този изключително тежък момент“.

„Няма как да дам съвет на Борисов, апелирам го да помогне на Левски, независимо дали ще запази акциите или ще ги предаде на когото трябва. Не си измивам ръцете, не искам да бягам от съдбата на клуба, искрено желая той да оцелее. Ние нямаме възможност в момента, заради неправомерните действия срещу нас. Как да помагаме на Левски, когато сметките ни са запорирани?“ – коментира той.