Георгиев:”Не искам да кажа защо си тръгвам от Левски”

Прочетена:156
Георгиев:"Не искам да кажа защо си тръгвам от Левски" 1
0 0

Вратарят Георги Георгиев не пожела да обяви публично причината за раздялата с Левски, въпреки на Герена се говори, че стражът си тръгва заради налагането на Николай Михайлов на титулярния пост.

Миналия сезон Георгиев беше номер едно на “Георги Аспарухов”, докато Михайлов рядко попадаше в групата и дори се появяваше на тренировка в смущаващо наднормено тегло.

Днес Левски официално обяви, че стражът си тръгва от клуба, а по-всяка вероятност следващият му клуб ще е Черно море. Ето какво сподели Георгиев пред blitz.bg

– Георги, защо се стигна до раздялата с Левски?
– Не искам да става достояние на обществеността. На когото трябва, съм казал аргументите си да напусна. Така прецених просто. Важното е, че вече не съм футболист на Левски. Животът продължава, ще видим как ще се наредят нещата.

– В Черно море ли продължава кариерата ви?
– Няма да го крия, най-вероятно да.

– Финансовата криза на “Герена” ли е причината да си тръгнете?
– При мен не се случва за първи или втори път. Не е приятно да не получаваш заплати. Но нека не говорим за това, не искам да влизам в подробности. Желая всичко най-добро на Левски.

– В края на февруари напуснахте Славия, за да преминете в Левски. Отчитате ли го като грешно решение?
– Човек не трябва да съжалява за грешките си, които добре е обмислил. Тогава прецених, че е по-добре за мен. Не бих казал, че съжалявам за решението си. Така е трябвало да се случи явно.

– Връщане в Славия вариант ли е?
– Не сме разговаряли за мое завръщане по простата причина, че там си има доста стабилни вратари, които ще им свършат добра работа.

– Оставяте ли приятели на “Герена”?
– Абсолютно, да. Не бяхме много време заедно – само пет месеца, но съм с много добри отношения както с футболистите, така и с треньорите и ръководството.

– Има ли моменти от престоя в Левски, които ще ви останат траен спомен?
– Мачът с Лудогорец за Купата на България (б.р. – Левски спечели след дузпи). Доста хубави емоции бяха. След този мач обаче настъпи коронавирусът, обявиха прословутата пандемия и се уби инерцията на Левски.

– Наско Сираков ли е точният човек за Левски?
– Щом той е там, най-вероятно е точният човек.

– С каква нагласа ще излизате за Черно море срещу бившите си отбори Левски и Славия?
– Изчакайте първо да подпиша договора. Желая успех и здраве на всички.

Сподели