google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Малки са шансовете на Антонио Рюдигер да играе в осминафинала", казва Руди Фьолер

Германия може да бъде без един от най-добрите си играчи в осминафиналния си мач на Европейското първенство. Бранителят Антонио Рюдигер е под въпрос за срещата и вероятността да играе е малка.

Спортният директор на германския национален отбор – Руди Фьолер, сподели, че шансовете на Рюдигер да вземе участие на старта на директните елиминации са твърде малки. Защитникът на Реал Мадрид получи травма в двубоя от третия кръг на група А срещу Швейцария в неделя вечер.

„Не изглежда драматично, но е малък шансът Антонио да играе в събота“, бе краткият коментар на Фьолер.

Германия има сериозни проблеми в защита за предстоящия 1/8-финален двубой. Следващият мач на Бундестима на Евро 2024 ще бъде пропуснати от друг бранител – Джонатан Та, който ще изтърпи наказание за натрупани жълти картони.

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман може да разчита в центъра на отбраната на Нико Шлотербек, Робин Кох и Валдемар Антон. Последните двама направиха впечатляващи сезони съответно с Щутгарт и Айнтрахт Франкфурт, но само с 11 мача общи нямат нужния опит на международно ниво.

На 1/8-финалната фаза Германия ще се изправи срещу отбор, завършил на 2-ро място в група C. Англия в момента е първа в групата с четири точки, следвана от Дания и Словения с две точки и Сърбия с една, като заключителните мачове ще се играят в сряда.