Германия обезвреди червения динамит на Дания с 2:0
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бундестима е на 1/4-финал на Евро 2024 след голове на Хаверц и Мусиала

Германия стигна до 1/4-финалите на домашното си Евро 2024, след като преодоля Дания с 2:0 на “Сигнал Идуна Парк”. Въпреки бурята, която прекъсна мача за известно време, немците не се затрудниха на мокрия терен, за да влязат в най-добрите осем на турнира.

Срещата започна с натиск на домакините, който в 4-ата минута спечелиха ъглов удар след блокирано центриане на Давид Раум. При изпълнението му Нико Шлотербек засече топката в мрежата, но попадението му не бе зачетено заради нарушение на Кимих срещу Шмайхел.

Дания имаше страхотен шанс да открие в 21-ата минута, когато Кристиан Ериксен овладя перфектно дълго подаване. последвалият удар обаче бе блокиран от Антонио Рюдигер.

В 35-ата минута мачът бе спрян, тъй като над Дортмунд се изсипа буря и проливен дъжд се изля над “Сигнал Идуна Парк”, което накара Майкъл Оливър да спре мача. След близо 20-минутна пауза, срещата беше подновена, но до почивката нямаше сериозни опасности пред двете врати.

Три минути следпочивката топката се озова у Йоахим Андерсен, който бе с гръб към вратата на Германия, но се завъртя и с левия крак прати топката в мрежата. Попадението обаче беше отменено заради засада малко по-рано.

Само секунди след това топката вече беше в другия край на терена, където при центриране отляво на Давид Раум, топката удари в ръката именно на Андерсен. Първоначално съдията Майкъл Оливър отсъди углов удар, но ВАР го привика да прегледа ситуацията и той посочи бялата точка. На нея застана Кай Хавертц, който изпълни отлично дузпата, за да открие резултата.

Няколко минути по-късно нападателят на Арсенал се откъсна сам срещу Шмайхел, но чукна топката покрай стража и в аут. В 69-та Мусиала показа на съотборника си как се отиграва подобно положение, след като този път халфът на Байерн Мюнхен се озова срещу Шмайхел и го матира с удар в далечния ъгъл за 2:0.

На 1/4-финалите, Германия очаква победителя от двойката Испания – Грузия.