Германия унижи Шотландия в първия мач на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Домакините вкараха 3 безответни гола през първото полувреме.

Германия започна ударно домашното Европейско първенство с победа с 5-1 срещу Шотландия в Мюнхен и даде надежда на феновете на стадиона и пред екраните, че имат силите да се борят да станат Европейски шампиони.

Тони Кроос с феноменален диагонален пас предостави топката на Джошуа Кимих, който асистира на Флориан Виртц, който вкара първият гол на Европейското първенство в 10тата минута. Кай Хаверц запази топката феноменално в наказателното поле на Шотландия и асистира на Мусиала, който заби топката жестоко високо в 19тата минута, за да удвои резултата в полза на немския отбор.

В 44тата минута Райън Портиъс извърши изключително глупав фаул в собственото му наказателно поле, което му донесе напълно заслужен директен червен картон и домакините получиха правото да изпълнят дузпа, която Хаверц реализира успешно в добавеното време на първото полувреме, за да направи преднината класическа след само полувреме игра.

Никлас Фюлкруг замени Кай в 63-тата минута и само 5 по-късно направи резултатът 4-0 в полза на Германия като той вкара още 1 гол в 76тата минута, но той отменен след намесата на ВАР заради засада.

Все пак Шотландия стигнаха до почетен гол след разбъркване в наказателното поле което доведе до автогол на Антонио Рюдигер, но това попадение не повлия по никакъв начин и домакините завършиха уверено двубоя като Емре Джан вкара за 5-1 в края на добавеното време.