Германска легенда се отказа от Бундестима след Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Томас Мюлер сложи край на кариерата си в националния отбор

Носителят на световната титла от Мондиал 2014 с отбора на Германия – Томас Мюлер, официално обяви края на кариерата си в националния отбор. Легендарният футболист каза край след 131 двубоя за Бунестима с 45 гола и най-важното – спечелен златен медал от Световно първенство.

Мюлер остава на 3-то място по брой мачове за Германия, като само легендите Лотар Матеус (150 участия) и Мирослав Клозе (137) имат повече от него. В емоционално видео нападателят на Байерн се обърна към феновете на тима и каза, че вече е един от тях и им благодари за подкрепата. Мюлер бе записал видеото от от терена на баварския отбор ТСФ Пел, където е започнал да тренира на ранна детска възраст.

Томас Мюлер направи дебют за мъжкия отбор на Германия през 2010 г. в приятелския двубой срещу Аржентина (0:1). Опитният нападател е вкарал забележителните 10 гола на световни първенства, като попаденията идват в първите му две участия (2010 г. и 2014 г.). Той взе участие и в изминалите две издания на световните финали, но не успя да се разпише.

Томас Мюлер бе в състава на Юлиан Нагелсман за Евро 2024. Нападателят игра доста малко и не успя да вкара гол. Мюлер остана и без попадение на европейски финали в кариерата си.