google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мануел Нойер записа мач номер 100 с екипа на бундестима

Въодушевеният състав на Германия напомни за стряскащата си офанзивна мощ, разгромявайки Латвия 7:1 в последната си контрола преди старта на европейското първенство.

Срещата в Дюселдорф влезе в летописите, тъй като Мануел Нойер стана първият вратар, обличал националната фланелка на германския национален тим за 100-ен път.

Бундестимът унищожи интригата още през първото полувреме, когато пред вратата на балтийците се развихри същински тайфун, гарниран с пет попадения.

Подвизаващият се в италианския шлагер Аталанта – Робин Госенс, постави началото на головата фиеста с първия си гол за националния тим след 19 минути игра, като асистенцията беше записана на името на Кай Хаверц.

Зрителите нямаха време да направят коментар на попадението, тъй като още при следващата атака Илкай Гюндоган дублира аванса на домакините.

Не бяха изминали 27 минути, когато Томас Мюлер покачи на 3:0, разписвайки се срещу 26-и различен тим. Статистиците побързаха да отбележат, че само четирима футболисти на бундестима са го правили срещу по-голям брой опоненти.

До края на първата част германците добавиха още две попадения. Хаверц опита нещо средно между удар и подаване, топката мина между краката на вратаря на Латвия Робертс Озолс и се търкулна зад голлинията. В заключителните акорди на първата част пък Серж Гнабри направи резултата 5:0!

Германският експрес стресна конкуренцията - 7:1 срещу Латвия! 1

Появилият се като резерва Тимо Вернер бе точен след пас по земя на Йошуа Кимих, а силите на латвийците стигнаха за утешителното попадение на резервата Алексейс Савелиевс, който се разписа с мощен удар от границата на наказателното поле.

Крайният резултат бе оформен от Лерой Сане след прецизна асистенция на Мюлер.

Германия е в Група F на Евро 2020 заедно с отборите на Португалия, Франция и Унгария, като мачовете ще се играят в Мюнхен и Будапеща.