Гладбах срази Дортмунд в шестголово шоу на “Борусия Парк”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жребците се изкачиха на седма позиция във временното класиране

Борусия Мьонхенгладбах поднесе чудесен подарък на своите привърженици в последния мач преди паузата, породена от започващото световно първенство, надделявайки с 4:2 срещу Борусия Дортмунд в среща от от 15-ия кръг на германската Бундеслига.

Гладбах срази Дортмунд в шестголово шоу на "Борусия Парк" 1

Йонас Хофман постави началото на головия празник с майсторско изпълнение още в 4-ата минута. Но четвърт час по-късно гостите възстановиха паритета след гол на Юлиан Бранд, разписал се след прцизна асистенция на английския национал Джуд Белингам.

В рамките само на четири минути обаче Гладбах дръпна с две попадения напред – алжирецът Рами Бенсебайни направи 2:1 с глава, а французинът Маркъс Тюрам осигури още по-солиден аванс.

Дортмунд, който нанесе 10 точни удари повреме на двубоя, обаче отказа да се предаде и съкрати изоставането, след като Нико Шлотербек бе точен пет минути преди антракта.

В самото начало на втората част зрителите на “Борусия Парк” отново бяха на крака, след като френският халф Куадио Коне се разписа за 4:2. Това се оказа и последното попадение в зрелищния двубой, в който Гладбах записа трета поредна домакинска победа срещу именития си съперник.

Kaпитанът на Жълто-черните Матс Хумелс пък записа своя мач номер 400 в Бундеслигата, превръщайки се в четвъртия все още действащ футболист в германския елит с 400 или повече срещи след Мануел Нойер (477), Томас Мюлер (423) и Оливер Бауман (407).

Победата позволи на Гладбах да се изкачи на седма позиция във временното класиране с 22 точки, три по-малко от шестия Дортмунд.

Интригата в Бундеслигата продължава и все още можете да се възползвате от бонус предложенията на inbet за предстоящите мачове.