Глобяват Меси ако не се яви за PCR-тест и откаже да тренира с Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ръководството на Барселона няма никакви намерения да прави компромиси и ще наложи записаните във вътрешния и дисциплинарен кодекс на клуба санкции в случай, че звездата на тима Лео Меси не се яви днес за задължителните преди началото на предсезонната подготовка тестове за коронавирус.

Според испанската преса вчера Меси е информирал клубната управа, че няма да се появи на тренировъчната база на каталунците, за да му бъде направен PCR-тест.

Барса подновява тренировки в понеделник, а според изискванията на здравните власти всички играчи, членове на треньорския щаб и служители на клубовете от Ла Лига трябва да се подложат на въпросните тестове.

Евентуално отсъствие от утрешната тренировка пък може да донесе още по-големи главоболия на Меси. В този случай може да се стигне до „спиране на трудовото правоотношение и спиране на заплатата от два до десет дни“, както гласи дисциплинарният правлник на Барселона.

Ако Меси не присъства и на тренировката във вторник, то той ще се прости с 25% от заплатата си.

Звездата на Барселона може да стане обект на дисциплинарно производство, ако откаже да се завърне към тренировъчния процес.

Само преди няколко седмици подобен тип дисциплинарно производство в клуба бе започнато срещу Артур Мело, който отказа да играе за Барселона в Шампионска лига. Бразилецът не се прибра навреме, а след това се прости с голяма част от заплатата си.