Гневни фенове на Манчестър Юнайтед атакуваха с факли дома на Ед Удуърд СНИМКА и ВИДЕО
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Гневни фенове на „червените дяволи“ изразиха своето недоволство от управлението на клуба, атакувайки с факли жилището на изпълнителния му директор.

Неприятната случка се разигра снощи в Чешир, в северозападната част на Англия, където се намира домът на  вицепрезидента и настоящ изпълнителен директор на английския Манчестър Юнайтед – Ед Удуърд, пише Sky Sports.

В интернет се появи видеоклип, на който се вижда как членове на един от фен клубовете на Манчестър Юнайтед хвърлят фойерверки и димни бомби в къщата на Уудуърд и пръскат боя по вратите.

По-рано, на 1/16 финалите на ФА Къп, когато „червените дяволи“ играха с Транмере, феновете на Манчестър Юнайтед също скандираха обиди към Уудуърд – „Уудуърд трябва да умре“, заплашвайки изпълнителния директор с репресия.

Полицията вече е започнала проверка на случилото се, а нападението е потвърдено от ръководството на клуба.

Гневни фенове на Манчестър Юнайтед атакуваха с факли дома на Ед Удуърд

„Футболният клуб Манчестър Юнайтед разбра за инцидента, случил се в близост до къщата на нашия служител. Знаем, че футболният свят ще ни подкрепи. Вече си сътрудничим с полицията в Манчестър, за да установим с точност участниците в това ужасно престъпление.

Всеки, който бъде признат за виновен в извършването на углавно престъпление и е нанесъл повреда на частната собственост, ще му бъде забранен достъп до клуба за цял живот и може да бъде преследван по съдебен ред. Едно е да си фен и да изразяваш мнението си свободно, но повредата на имущество и заплахите за живота са нещо съвсем друго. Не може да има извинение за това “, цитира официалното изявление на клуба Sky Sky.

Припомняме, че Уудуърд през последните седмици е обект на нарастващото недоволство на привържениците на Манчестър Юнайтед. Отборът е на пето място във Висшата лига, с актив от 33 точки, след лидера Ливърпул  и Уудуърд е обвиняван за това от много фенове.

На неотдавнашния домакински мач срещу Бърнли, подобно на мача с Транмере на 1/16 финалите на ФА Къп, те пееха една и съща песен за Уудуърд и отправяха многократни призиви към собствениците на клуба, семейство Глейзер, да напуснат.

Снощният инцидент много напомня и на едно по-старо подобно нападение от 2004 г. срещу тогавашния директор на клуба Морис Уоткинс. Тогава обаче беше атакувана не къщата, а автомобила му. В последствие акциите на Морис Уоткинс бяха изкупени от Малкълм Глейзър.