Големи загуби за Реал Мадрид на трансферния пазар, Челси с най-сериозни печалби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Излезе информация за финансовия баланс от трансфери, благодарение на статистическия център CIES Football Observatory. Данните са за трансферите на клубовете по целия свят за последните два трансферни прозореца.

Мадридският гранд Реал е лидер що се отнася до регистрирани загуби. “Кралският клуб” е на минус 181 мииона евро, като следващите в тази отрицателна класация за Астън Вила (-168 млн. евро) и каталунския гранд Барселона (-166 млн. евро).

Представителят на Висшата лига – Челси, пък е с най-голяма печалба. В касата на “сините” са влезли 205 млн. евро печалба. След “сините” от Лондон са Бенфика със 167 млн. евро печалба и Аякс (+137 млн. евро).

Реал Мадрид се е сдобил с нови попълнеия на стойност 330 милиона евро през последните два трансферни прозореца, като тази сума е заплатена общо за седем футболисти. За същия период Реал е продал играчи на стойност 149 млн. евро.

Отборът на Челси пък се е разделил с цели 16 футболисти през летния трансферен прозорец през 2019 година и през тази зима. “Сините” са получили общо 250 млн. евро за тези футболисти, като най-голям приход идва от трансфера на Еден Азар в Реал Мадрид.

С най-големи загуби от топ 5 първенствата на Европа е английската Висша лига. Балансът на “Премиър Лийг” е -844 млн. евро, докато испанската “Ла Лига” е със загуби от 418 млн. евро. На печалба от топ 5 първенствата на Стария континент е единствено френската “Лига 1” – +106 млн. евро.