Големите имена, които обявиха Меси за “най-добрия” (СНИМКИ + ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лео вдигна титлата в Катар и сякаш си осигури мястото на световния футболен връх.

Мегазвездата Лионел Меси записа името си със златни букви в историята на футбола след триумфа на Аржентина на Световното първенство, което се състоя в Катар.

На 35-годишна възраст емблематичният нападател спечели най-престижния трофей в кариерата си, след като реализира седем гола на Мондиала, като същевременно получи наградата “Златна топка” за най-добър индивидуален играч.

Редица големи имена в спорта посочиха Меси като най-добрия в историята и сложиха аржентинската легенда над футболисти като Пеле, Марадона и Кристиано Роналдо.

Хосеп Гуардиола

„Той е най-добрият играч на всички времена. Сравнявам го с Пеле. Толкова съм щастлив да гледам този футбол“, заяви Гуардиола през 2015-та година, след като Барселона на Меси изхвърли Байерн Мюнхен от Шампионската лига по пътя към требъла.

Големите имена, които обявиха Меси за "най-добрия" (СНИМКИ + ВИДЕО) 1

Лука Модрич

„Надяваме се (Меси) да спечели това Световно първенство, той е най-добрият играч в историята и го заслужава“, сподели Модрич пред репортери след класическата победа на Аржентина с 3:0 над Хърватия.

Неймар

„Загубата ме боли, боли ме… това е нещо, с което още не съм се научил да живея. Когато загубих, отидох да прегърна най-големия и най-добрия в историята, който съм виждал да играе“, написа бразилецът в социалните мрежи след поражението от Аржентина във финала на Копа Америка през 2021-ва година.

„Моят приятел и брат Меси, бях тъжен и му казах: „Ти ме победи.“ Много ми е тъжно, че загубих. Но този човек е страхотен! Изпитвам голямо уважение към това, което той направи за футбола и особено за мен. МРАЗЯ ДА ГУБЯ!!!! Но насладете се на титлата си, футболът ви чакаше за този момент! ПОЗДРАВЛЕНИЯ, БРАТ.”

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от NJ ?? (@neymarjr)

Арсен Венгер

Легендарният мениджър на Арсенал беше взел решение за това кой е “най-добър”, когато Меси беше едва на 22 години.

Джон Тери

Джеси Лингард

Джейми Карагър

Трент Александър-Арнолд

„Нищо не трябва да се казва по този въпрос“, каза десният краен бранител на Ливърпул пред “talkSPORT” по време на Мондиала в Катар.

„Меси е най-добрият играч за всички времена. Докато остарява, все още е магия да го гледаш. Той е нещо, което не мисля, че някога ще видя отново. Просто се опитвам да се насладя на всяка минута, докато го гледам.”

Леброн Джеймс

Гари Линекер

„Няма значение за рекордите за голове на Меси. Няма значение, че Меси е най-добрият дрибльор в историята. Меси също е най-добрият подавач, който играта някога е виждала“, написа Линекер в социалните мрежи през 2015-та година.

Френки де Йонг

Рене Игита

„Нека ценим и да се наслаждаваме на Лео Меси… не знаем колко века ще трябва да минат, за да видим друг като него”, написа Игита в профила си в “Twitter”.

Андрес Иниеста

„За мен Меси е най-добрият. Мисля, че фактът, че той спечели Мондиала е огромен източник на щастие за него самия, както и за цяла Аржентина. Напълно заслужено е. Сигурен съм, че всеки, който не смята Меси за най-добрия, ще намери причина да продължи да го вижда такъв, независимо дали е спечелил Световната купа или не”, заяви Иниеста пред “90 min”.

Големите имена, които обявиха Меси за "най-добрия" (СНИМКИ + ВИДЕО) 2

Анди Мъри

Ян Облак

„Труден въпрос, да, но с Меси винаги съм го казвал. Той е грандиозен. Той е на най-високо ниво. За мен той е най-добрият“, заяви Облак пред “GOAL”.

Андер Ерера

„Искате 50 гола на сезон. Оттам нататък, ако не ги вкара, хората говорят“, обясни бившият съотборник на Меси в ПСЖ пред испанското издание “AS”.

„Нито трябва да забравяме, че Лео има рекорд за всички времена в Лига 1 – той уцели гредата 10 пъти! Ако беше вкарал още 10 гола, щеше да е много добър сезон за него.

„Но за мен той е най-добрият за всички времена и то без никакво обсъждане.”

Деклан Райс

„Меси, просто усещам какво прави с футболната топка, той е специален и не мисля, че някога ще видим такъв играч отново”.