Големите мачове в първия кръг на груповата фаза на Европейското 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Срещи като Испания - Хърватия и Сърбия - Англия приковават вниманието в първите дни на Евро 2024

Евро 2024 стартира този петък, като първият кръг от груповата фаза на финалите в Германия ще предложи много интересни двубои и няколко големи дербита. Домакинът Германия открива турнира с мач срещу Шотландия, като двата тима са в група А заедно с Унгария и Швейцария, които се срещат в събота.

Още във втория ден на Европейското 2024 ще видим голям сблъсък – Испания срещу Хърватия. Два отбора с невероятни футболисти, най-вече в халфовата линия, ще премерят сили в сблъсък от група В на турнира, в която попадат също Италия и Албания. Лука Модрич срещу Педри – опита срещу младостта. Хърватите са в ролята на аутсайдери в срещата, но те много пъти са показвали, че могат да побеждават по-големи отбори. И те го сториха няколко дни преди началото на Евро 2024, след като надвиха Португалия с 2:1 в контрола.

В третия ден на Евро 2024 – на 16 юни, ни очаква интригуващ мач между Сърбия и Англия. Двете нации са в група С с Дания и Словения. Англичаните са сред големите фаворити за спечелване на турнира. На старта обаче те ще имат трудно изпитание, изправяйки се срещу талантливия сръбски отбор. Сърбите се целят в топ 2 на класирането в групата. Очаква се те да водят битка с Дания за второто място, но ако вземат точки в първия мач, то ще бъде от голямо значение в борбата им за място на 1/8-финалите.

Франция открива кампанията си на Евро 2024 с мач срещу Австрия в понеделник. Този мач ще бъде също много интересен, тъй като “петлите” ще бъдат следени под лупа. Те имат страхотни таланти в отбора си и се очаква да играят много силно на турнира. Но дали Австрия може да им окаже съпротива предстои да разберем.

Първият кръг на груповата фаза на Евро 2024 ще завърши с мача Португалия срещу Чехия на 18 юни от 22:00 часа. Това е друг от много интересните сблъсъци на старта на Европейското първенство. Португалците са фаворити в групата си, като ще имат за съперници също Турция и Грузия. Чехите няма какво да губят от този първи мач и е ясно, че ще водят битка с другите два тима групата за място в топ 3 на класирането, за да стигнат до 1/8-финалната фаза. Дали Роналдо, Бруно Фернандеш и компания ще стартират с победа или ще станем свидетели на изненада – отговорът ще дойде във вторник вечер.