google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вут Вегхорст почти сигурно ще подсили амстердамския гранд

Ясно е в кой клуб ще продължи кариерата си нидерландският нападател Вут Вегхорст. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед е постигнал споразумение за личните си условия с отбора на Аякс, съобщава журналистът Фабрицио Романо. Един от голмайсторите за Нидерландия на Евро 2024 очаква само грандът от Амстердам да постигне договорка за трансфера с Бърнли.

Европейското първенство започна по чудесен начин за Вегхорст. Нападателят влезе като резерва за “лалетата” срещу Полша в първия кръг на груповата фаза и донесе успеха на своята страна с гол за 2:1 в края на мача.

Изпадналият от Висшата лига отбор на Бърнли иска да продаде Вегхорст на всяка цена през това лято. От Бърнли може и да изчакат края на Евро 2024, за да се вдигне цената на футболиста. Отборът на Аякс е уверен, че лесно ще постигне споразумение с английския клуб и след края на участието на Европейското първенство той ще се насочи към “Йохан Кройф Арена”.

Вут Вегхорст осъществи трансфер в Бърнли през 2022 г. срещу сумата от 17,5 милиона евро. 31-годишният футболист обаче изигра само полусезон за виненочервените, тъй като изкара периоди под наем в отборите на Бешикташ, Ман Юнайтед и Хофенхайм.