google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байер Леверкузен записа невероятен успех с 4:3 над Борусия Дортмунд в мач от 21-вия кръг на “Първа Бундеслига”. “Аспирините” изоставаха с гол пасив на два пъти в срещата, но в крайна сметка успяха да спечелят двубоя и си завоюваха място в топ 5 на класирането.

Още от началото на мача имаше интересни атаки към двете врати и се усещаше, че в този мач ще има доста попадения. Домакините първи нанесоха своя удар в двубоя, след като в 20-ата минута Кевин Фоланд откри резултата след асистенция на Амири. Само две минути по-късно обаче Борусия изравни. Бранителят Матс Хумелс се разписа с глава след центриране от корнер на Джейдън Санчо за 1:1.

Единадесет минути по-късно “жълто-черните” направиха пълен обрат. Фамозен гол вкара Емре Джан, след като се разписа с невероятен шут от 30 метра за 1:2. “Аспирините” обаче натиснаха съперника и изравниха до почивката. В 43-ата минута Джонатан Тах намери Кевин Фоланд, който с прецизен завършващ удар се разписа за 2:2.

Седем минути след почивката Борусия Дортмунд вкара трето попадение. Ашраф Хакими прати топката в мрежата, но голът бе отменен след използването на ВАР. В 64-ата минута Кай Хаверц излезе на чудесна позиция след пас на Фоланд, но ударът му срещна гредата. В ответната атака Борусия излезе напред в резултата с попадение на Рафаел Герейро, който завърши по чудесен начин нападението на “жълто-черните”.

В 71-вата минута наставникът на домакините Петер Бос направи ключова смяна, след като пусна в игра Леон Бейли на мястото на Диаби. Националът на Ямайка се разписа десет минути след появата си на терена, за да изравни резултата – 3:3. Само минута по-късно Ларс Бендер хвърли феновете на “БайАрена” в екстаз, отбелязвайки четвърти гол за своя тим, с което донесе успеха на Леверкузен.

Със спечелените три точки днес, Байер Леверкузен събра 37 пункта в своя актив и вече е на петото място в класирането. Борусия Дортмунд пък остана на третата позиция с 39 пункта, като има мач повече от четвъртия Борусия Мьонхенгладбах (също с 39 точки).