google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски е много близо до поставянето на нов рекорд в най-авторитетния клубен турнир Шампионската лига. Головата машина на баварците е на 4 гола от страхотно постижение на Кристиано Роналдо.

Снощи Левандовски заби два гола срещу Челси в реванща от 1/8-финалите на турнира и вече има 13 попадения този сезон в Шампионска лига. Рекордът за най-много голове в един сезон на Шампионска лига  притежание на португалската звезда Кристиано Роналдо, който вкара 17 гола през сезон 2013/2014 с екипа на Реал Мадрид.

Именно португалецът заема второто и треторо място в голмайсторската класация на надпреварата, като през сезон 2015/2016 вкара 15 гола, а през сезон 2017/2018 имаше на сметката си 16 попадения. Четвъртата позиция е за звездата на Барселона Лионел Меси, който регистрира на името си 14 попадения през сезон 2011/2012.

Трябва да споменем факта, че Левандовски е ощетен, тъй като от 1/4-финалите до финала на Шампионската лига през този сезон двубоите ще са на директен елиминационен принцип заради извънредния формат на първенството. Това означава, че Левандовски ще има с 2 мача по-малко от призьорите към момента, като той ще разполага с максимум три мача до края на турнира, в които трябва да отбележи 4 гола, за да задмине Роналдо.

Както е известно, на 1/4-финалите на Шампионска лига Байерн ще се изпрви срещу Барселона, като двубоят е на 14 август.