Голям скандал разтресе съблекалнята на белгийския национален отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Причината за него е недоразумение между Тибо Куртоа и Доменико Тедеско

Скандал в белгийския национален отбор по футбол остави “червените дяволи” без един от най-важните им играчи – Тибо Куртоа, за неопределен период от време. Стражът на Реал Мадрид напусна лагера на Белгия след разправия със селекционера Доменико Тедеско относно капитанската лента.

Напрежението между двамата нарасна в часовете преди двубоя от квалификациите за Евро 2024 срещу Австрия, завършил 1:1. Тогава в отсъствието на капитана Кевин де Бройне, лентата бе дадена на Ромелу Лукаку. Това обаче не се понрави на Куртоа и той е изразил недоволството си в личен разговор с Тедеско.

“Всичко беше ОК и след мача той поиска да говори с мен. Каза ми, че е обиден, че не е бил капитан и ще напусне лагера. Разбира се, опитах няколко пъти да говоря с него и му казах: “Не прави това, не се отнасяй така с мен, с щаба и отбора.” Защото решението, което е взел е доста тежко”, разкри Доменико Тедеско.

Куртоа обаче сподели съвсем различна версия на случилото се.

“Този следобед бях учуден да чуя пресконференцията, в която той даде относителна информация за личен разговор, който проведохме след мача с Австрия. Искам да кажа, че това не е първият път, в който говоря с треньори за проблеми в съблекалнята, но е първият, в който някой решава да ги направи публични.

Разочарован съм, но трябва да кажа, че оценката на треньора няма общо с реалността. Аз го помолих да обясни решение, което преди е вредяло на тима. Кой трябва да е капитан на националния отбор не е случайно решение. Не съм искал нищо в случая и дори говорих с Ромелу Лукаку, за да разясним подробностите в ситуацията”, бяха думите на Куртоа.

“Вчера следобед бях прегледан за проблем в коляното и с медицинските щабове на клубния и националния ми отбор взеха решение да напусна лагера като превантивна мярка”, добави той относно причината си за напускането на лагера.