Голям скандал в Германия: Хофенхайм и Байерн отказаха да доиграят мача
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байерн Мюнхен спечели с убедителното 6:0 срещу Хофенхайм в двубой от 24-ия кръг на немското първенство. На два пъти срещата бе прекъсната, а впоследствие двата тима отказаха да доиграят мача, а просто си подаваха топката в центъра на терена.

Причината за тази реакция на футболистите, че феновете на баварците издигнаха плакати с обидни реплики към президента на домакините Дитмар Хоп. В заключителните минути на двубоя футболистите на двата отбора си правиха безмислени подавания, като просто изчакваха редовното време да изтече. Така те отговориха на непристойното поведение на феновете на Байерн.

В 66-ата минута започнаха първите проблеми в двубоя. Тогава феновете на гостите издигнаха плакати с обиди към президента на домакините, сред които “Кучи син”. Реферът взе решение да прекрати двубоя за няколко минути. Треньорският щаб и играчи призоваха ултрасите на баварците да свалят плакатите, за да продължи двубоя. Играта се поднови, но в 77-ата минута отново въпросните плакати бяха издигнати. Тогава главният съдия прибра двата тима в съблекалните. Разправиите с ултрасите на Байерн продължиха, като двата отбора решиха да се завърнат на игралното поле, но отказаха да доиграят мача в състезателно темпо.

Как се разви двубоя на “ПроЗеро Арена” до средата на втората част?

Байерн започна вихрено мача и откри резултата във втората минута чрез Серж Гнабри. В 7-ата минута Джошуа Кимих удвои аванса на гостите. Двубоят бе предрешен в 15-ата минута, когато юношата Джошуа Зиркзее направи резултата 3:0.

Байерн продължи да доминира и не остави шанс на съперника, като вкара още попадения. В 33-ата минута бразилският национал Филипе Коутиньо вкара четвърто попадение за своя тим. Малко след началото на втората част, бившият играч на Ливърпул и Барселона направи резултат 5:0.

В 62-рата минута резервата Корентен Толисо комбинира с Леон Горетцка, който също влезе от пейката. Бившият играч на Шалке 04 вкара за крайното 6:0.

С тази си победа тимът на Байерн събра 52 точки в своя актив и има 4 повече от втория РБ Лайпциг, който утре играе с Байер Леверкузен. Хофенхайм пък остана на 8-ото място с актив от 34 точки.