Добави коментар
"Надявам се футболистите да направят добра подготовка и да бъдат във форма за квалификациите, които стартират през март месец", сподели Георги Иванов

Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов – Гонзо разкри основната цел на България – класиране на Европейското първенство през 2024 година. Той заяви в интервю за Дарик, че се очаква играч на Аугсбург, който е с български корени, да получи паспорт и да помогне на „лъвовете“ в предстоящите квалификации за Евро 2024.

„Смятам, че всичко наред за момента. Надявам се футболистите да направят добра подготовка и да бъдат във форма за квалификациите, които стартират през март. Няма какво да си говорим – целта е да се класираме за Европейско първенство“, каза Георги Иванов. Той добави, че целта е всеки мач да се побеждава и не смята, че големите очаквания ще натежат.

„Винаги е по-лесно, когато имаш резултати. До преди половин час бяхме заедно с Младен Кръстаич и обсъждахме кои футболисти са здрави. Наблягаме на футболисти, които са работили в чужбина и да ги приобщим към националните отбори, за да хванем най-много играчи, които имат българско гражданство. Аз съм заявил, че играчите трябва да идват в националния отбор с желание, защото защитават собствената си чест и тази на България“, каза Гонзо.

„Опитваме сега да уредим футболисти, като например един футболист от Аугсбург (б.а. Лукас Петков), както има и играч, който е в тима на Уелс до 21 г. Надяваме се да можем да им уредим паспорти скоро, за да помогнат на отбора през март месец“, добави техническият директор на БФС.

Добави коментар
Гласувай:
5/5 - 9 гласували