Гонзо: Целта на България е да се класира на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Надявам се футболистите да направят добра подготовка и да бъдат във форма за квалификациите, които стартират през март месец", сподели Георги Иванов

Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов – Гонзо разкри основната цел на България – класиране на Европейското първенство през 2024 година. Той заяви в интервю за Дарик, че се очаква играч на Аугсбург, който е с български корени, да получи паспорт и да помогне на “лъвовете” в предстоящите квалификации за Евро 2024.

„Смятам, че всичко наред за момента. Надявам се футболистите да направят добра подготовка и да бъдат във форма за квалификациите, които стартират през март. Няма какво да си говорим – целта е да се класираме за Европейско първенство“, каза Георги Иванов. Той добави, че целта е всеки мач да се побеждава и не смята, че големите очаквания ще натежат.

„Винаги е по-лесно, когато имаш резултати. До преди половин час бяхме заедно с Младен Кръстаич и обсъждахме кои футболисти са здрави. Наблягаме на футболисти, които са работили в чужбина и да ги приобщим към националните отбори, за да хванем най-много играчи, които имат българско гражданство. Аз съм заявил, че играчите трябва да идват в националния отбор с желание, защото защитават собствената си чест и тази на България“, каза Гонзо.

„Опитваме сега да уредим футболисти, като например един футболист от Аугсбург (б.а. Лукас Петков), както има и играч, който е в тима на Уелс до 21 г. Надяваме се да можем да им уредим паспорти скоро, за да помогнат на отбора през март месец“, добави техническият директор на БФС.