Добави коментар
"България е крайно време да се класира за голям форум", категоричен е Георги Иванов

Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) – Георги Иванов, говори по редица любопитни теми.

Емблематичният нападател обяви, че чуждестранни футболисти няма да защитават фланелката на България и добави, че голямата цел, която е поставена на селекционера Младен Кръстаич, е класиране на задаващото се Европейско първенство.

„В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата няма да играе. Достойнство за всички българи е да играят за националния отбор, ако не могат, това бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват българските. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика“, заяви Иванов.

Гонзо представи целите и насоките за работа при подрастващите пред представители на детско-юношеските тимове от областите Монтана, Видин и Враца.

„Да помогнем да се направи концепция, да помогнем ако имат нужда да развият школата, да покажем правилата, при 9,10,11-годишните как се тренира. Не да показваме тренировки, а принципи. Да представим онлайн академията, в която има около 2000 тренировки“, коментира легендарният нападател, цитиран от „БНР“.

„Подмладяването на мъжкия национален отбор на България е факт. Целите пред селекционера Младен Кръстаич са високи и такива трябва да бъдат“, категоричен е Георги Иванов.

„Целта на националният отбор в момента е да се класира за Eвропейското първенство. Няма какво да си говорим. Някои казват, че така хвърлям голяма отговорност върху футболистите – не, не. Не съм видял спортист да отиде на олимпиада и само да си тичка. Всеки, който отиде на олимпиада и да знае, че няма шансове, пак се бори да стигне до най-високото ниво. Ние си поставяме високи цели, ако не стане, ще бъде опит. После ще пробваме следващата година в квалификациите за Световното първенство. България е крайно време да се класира за голям форум“, продължи той.

Гонзо коментира и ситуацията с отказа на ръководството на Левски да играе контролни срещи с руски отбори в Дубай. „Феновете не може да определят Левски с кой отбор да играе. Това е малко непрофесионално. Това са контроли, отборът е отишъл там да се подготвя и дали ще играе с руски, украински или африкански тимове, няма никакво значение“, завърши Иванов.

Добави коментар
Гласувай:
3.5/5 - 17 гласували