Готов ли е Хърн да подхлъзне Кобрата?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

През последните седмици сигналите от Острова по линия на професионалния бокс звучат доста обезпокоително за българската звезда в тежка категория Кубрат Пулев. С началото на глобалната епидемия от Коронавирус много сметки на промоутърите и агентите на боксьорите се объркаха. Световният шампион Антъни Джошуа трябваше да се изправи срещу Кобрата, който е задължителен претендент във версия IBF през юни, но двубоят беше отложен. Въпреки насрочването на нова дата през юли агентът на шампиона Еди Хърн, а и самият Джошуа неколкократно загатнаха, че голямата им цел всъщност е бой с Тайсън Фюри за обединение на титлите. Британският шампион дори намекна, че има желание да накара Пулев да изчака и да се “отдръпне”, за да може да бъдат започнати преговори с Фюри. Последната информация по темата идва от авторитетните ESPN, според които Джошуа-Фюри е по-близо отколкото очаквахме.

По информация на медията тримата големи промоутъри в бокса Еди Хърн, Боб Аръм и Франк Уорън са готови на всичко този мач да се случи през 2020-та година. Това означава, че съществува реална хипотеза, в която опонентите на Джошуа и Фюри – съответно Пулев и  Дионтей Уайлдър да бъдат изместени и планираните им битки ще трябва да изчакат неопределено врем. И ако при Фюри-Уайлдър това изглежда напълно достижимо, то все още не е ясно каква маневра ще направи Хърн, за да заоиколи задължителния мач на своя боец с българина.

Според журналиста Майкъл Бенсън, който се позовава на доверен източник, организацията на битка Джошуа-Фюри тече с пълна пара и дори се обсъжда мястото на боя – Саудитска Арабия или друга дестинация в района на Близкия Изток.

Самият Еди Хърн сподели, че преговаря да място на битката:

“Преговаряме с промоутърите на Фюри за място на битката. В момента фокусът ни е да излезем от извънредното положение. Все пак обсъждаме къде ще е битката – не знаем дори кога можем да я организираме. Разглеждаме какви са вариантите това да се случи в края на годината или началото на следващата. За сега е по-голям шансът за следващата, защото тогава ще са сериозните пари. Не знам дали наесен ще има публика.

Изказването на Хърн все още не означава, че екипът на Антъни ще направи всичко възможно мач с Пулев да бъде заобиколен. Ако обаче се постигне договорка за битка през есента, то разстоянието между Джошуа-Пулев и Джошуа-Фюри ще бъде твърде малко и има вероятност от лагера на британеца да прибегнат до извънредни действия, за да прескочат двубоя с българина. Въпросите стават все повече и с оглед на неясното развитие на ситуацията около глобалната епидемия, която със сигурност ще окаже силно влияние върху планове на промоутъри и боксьори. Все още е твърде рано за категорични анализи. Едно обаче е сигурно – Кубрат е длъжен да следи под лупа ситуацията, а IBF да не оставят големите пари да изместят правилата, етиката и спортменството.