google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сезонът във Формула 1 може да започне в Бахрейн

Гран При на Австралия – надпреварата, с която трябва да започне сезона във Формула 1 тази година, най-вероятно ще бъде отложена заради кризата с коронавируса.

Състезанието на пистата „Албърт Парк“ в Мелбърн трябва да се проведе на 21 март, като за целта подготвителните работи по градското трасе трябва започнат най-късно в края на януари.

По тази причини организаторите на състезанието ще вземат решение дали то ще се проведе на планираната дата, или ще му се търси нова такава на по-късен етап от сезона в рамките на следващите две седмици.

Причина за евентуалното отлагане на състезанието е глобалната коронавирус пандемия и изключително стриктните ограничения наложени на територията на Австралия, а организаторите искат да избегнат повторение на събитията на миналата година.

Тогава уикендът беше отменен само два часа преди началото на първата свободна тренировка, след като се появиха положителни случай сред членовете на отборите.

Ако състезанието действително не се състои на 21 март, то ще е много трудно да му бъде намерена нова дата, тъй като графикът до края на година е изключително натоварен.

При отлагане или отмяна на Гран При на Австралия сезон 2021 ще започне в Бахрейн седмица по-късно, като дори се разглежда възможността пистата „Сахир“ отново да приеме две състезания както през 2020 година.