Григор Димитров добави нов турнир към календара си за 2020 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-успешният български тенисист Григор Димитров ще участва на турнира в зала в Антверпен, Белгия. Това стана ясно, след като излезе списъка с тенисистите, които са потвърдили участие.

Григор ще има сериозна конкуренция в турнира, след като в надпреварата в Антверпен участие ще вземат тенисисти като Матео Беретини, Давид Гофен, Андрей Рубльов, Фабио Фонини, Карен Хачанов, Пабло Кареньо-Буста, Милош Раонич и Кей Нишикори.

Турнирът на белгийска земя е от категория АТП 250 и ще се проведе в периода 19-25 октомври, което означава, че българинът ще играе в две последователни седмици, тъй като преди това е заявил участие за турнира в Санкт Петербург.

Другите сигурни турнири в плановете на Димитров са Мастърсът в Париж между 2 и 8 ноември и надпреварата в София (8-14 ноември). Това ще бъде дебютно участие за Гришо в Антверпен, тъй като традиционно по същото време се провежда турнирът в Стокхолм, където българинът е шампион от 2013 година и участва редовно, но тази есен надпреварата няма да се състои заради пандемията от COVID-19.