Григор Димитров отстъпи на Доминик Тийм на Adria Tour в оспорван мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров загуби от световния номер 3 Доминик Тийм с 3-4(2) 3-4(6) в третия си мач на демонстративния турнир в Белград от серията Adria Tour. Българинът се прости и с шансовете си да играе финал на турнира, тъй като този двубой бе решителен за крайното класиране в групата, която бе спечелена от Тийм.

Доминик Тийм започна двубоя със сервис като спечели първия гейм въпреки изоставане от 0:30. Григор изравни след колеблив сервис гейм, като двамата тенисисти така и не допуснаха пробив след шест гейма, с което се стигна до тайбрек. В дългия седми гейм Тийм бе по-стабилен и даде само две точки на Григор Димитров. Гришо направи няколко грешки, с които допринесе за успеха на австриеца в първата част.

Вторият сет започна отлично за световния номер 3, който проби подаването на Димитров. Тийм затвърди аванса си с добър сервис гейм и поведе с 2:0, с което бе само на два гейма от победата. В треетия гейм на мача, Димитров спечели подаването си и намали на 1:2. Устремът на нашия тенисист продължи, като Гришо направи пробив на 30 точки в четвъртия гейм. След това Димитров се пребори с много усилия и записа трети гейм на сметката си, с което поведе в резултата във втория сет.

В много оспорван шести гейм в сета, Тийм пласира отлични удари от форхенд и изравни за 3:3. В решителния тайбрек драмата бе пълна. Димитров имаше точка за спечелване на сета на собствен сервис при 6-5, но не успя да затвори частта. Тийм направи пълен обрат и спечели тайбрека с 8:6 точки, с което и мача с 2:0 сета и се класира за финала на Адрия Тур.