google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сезонът за най-добрия български тенисист приключи със загуба от световния номер 1

Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на Мастърс турнира в Париж, след като загуби от Карлос Алкарас с 0:2 сета (1:6, 3:6). Световният номер 1 от Испания показа много по-добро ниво на игра и заслужено си спечели място на 1/4-финалите в надпреварата.

Григор започна слабо срещата без първи сервис и логично бе пробит от Карлито. Алкарас затвърди пробива си и за няколко минути дръпна с 2:0 гейма. В третият гейм Димитров се бореше, но и той отиде на сметката на испанеца. Световният номер 1 затвърди без проблеми втория пробив с гейм на нуал и вече водеше с 4:0. В петия гейм Димитров намали резултата на 1:4, но след това Алкарас спечели още два поредни гейма и затвори сета с 6:1 след 29 минути игра.

Вторият сет бе доста по-оспорван и въпреки че отново започна с 3:0 в полза на испанеца, Григор успя да пробие съперника в петия гейм, за да намали на 2:3. След шест изиграни гейма имахме равенство – 3:3. В следващите три гейма обаче Алкарас вдигна нивото и не остави шансове на съперника, с което взе частта с 6:3 и спечели мача.

Така сезон 2022 за Григор Димитров приключи. Той ще завърши сезона в топ 30, като очакваме от него по-добро представяне догодина.