Григор Димитров ще дебютира в американски турнир пред публика

Прочетена:145
Григор Димитров ще дебютира в американски турнир пред публика 1
0 0

Григор Димитров ще вземе участие в спортната лига World Team Tennis през месец юли като на надпреварата ще се допускат фенове по трибуните. Организаторите на турнира заявиха в последното си изявление, че в комплекса Greenbrier в Западна Вирджиния, който е домакин на надпреварата, ще може да има до 500 привърженици (20% от капацитета на трибуните).

Това ще бъде 45-ия сезон на турнира като за първи път Григор Димитров ще вземе участие. Ходът за допускане на зрители на трибуните е предприет спрямо изискванията на местните здравни власти и представлява важна стъпка към връщането на феновете в спортните събития, възпрепятствани сериозно от пандемията Covid-19.

В турнира ще участват 9 отбора, които ще започнат надпреварата на 12 юли, а сезонът ще продължи три седмици. Григор Димитров ще играе за отбора на Orange County Breakers и дебютът му в лигата е на 28 юли срещу Райън Харисън, но окончателните детайли около програмата още не са обявени.

В състава на Orange County Breakers правят впечатление още имената на Стийв Джонсън, Кристина Плишкова, Андреа Клепач и Люк Бамбридж. В турнира ще видим и тенисисти като София Кенин, Боб и Майк Брайън, Тенис Сандгрен, Сам Куери и Слоунс Стивънс.

Сезонът в лигата ще се състои от 63 срещи, след което ще се играят плейофи, в които ще бъде определен шампиона. Топ 4 отборите от редовния сезон ще се класират за тях. Полуфиналите ще бъдат на 1 август, а финалът ще се играе на 2 август.

Сподели