Григор Димитров ще играе в Белград и Задар през следващия месец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров ще вземе участиена мини турнирите Adria Tour в Белград и Задар – демонстративни надпревари, организирани от србъската тенис звезда Новак Джокович. Това стана ясно от специална пресконференция на световния №1 в понеделник, на която стана ясно, че и германецът Александър Зверев ще вземе участие в турнирите.

Според информациите към момента, най-добрият български тенисист ще се състезава на 13/14 юни в Белград (Сърбия) и 20/21 юни в хърватския град Задар.

Джокович бе обявил и още дати за други турнири – 27/28 юни в Черна Гора и 3/4 юли в Баня Лука, Босна и Херцеговина, но за момента не е ясно дали тези мини турнири ще се състоят. Всички двубои ще се играят на клей, като скоро ще станат ясни и останалите имена в турнирите, като за момента е ясно, че и Доминик Тийм ще участва.

Джокович заяви, че двамата с Димитров трябва да се състезават и на турнира в Черна Гора, ако той се проведе. Първата ракета на Германия – Саша Зверев, ще играе в Белград, а след това има възможност да пътува и до Задар, макар това още да не е сигурна опция.

Новак Джокович сподели пред медиите, че се надява турнирите да се проведат с публика, като разбира се ще се спазват всички ограничения в Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия.