Григор Димитров ще опита да пребори световния номер 1 в Париж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Григор и Карлос Алкарас в битка за място на 1/4-финалите в турнира

Григор Димитров показва добри игри в края на сезон 2022 в тениса. Българинът за втора поредна седмица е на 1/8-финалите на турнир – той достигна до тази фаза на Мастърс турнира в Париж след успех над Фабио Фонини с 2:0 сета в сряда. Днес най-добрият български тенисист обаче има огромно препятствие – световния номер 1 Карлос Алкарас. 19-годишният испанец чупи рекорд след рекорд през тази година и е един от фаворитите за трофея в Париж.

В сряда Григор не срещна никакви проблеми срещу намиращия се на 59-то място в света Фабио Фонини. Димитров спечели с 6:0, 7:5 и записа втори успех в два сета в турнира. На старта българинът срази Ботик ван де Зандсхулп с 7:6(5), 7:6(5). От друга страна, Карлос Алкарас се справи с Йошихито Нишиока с 6:4, 6:4, за да достигне до мач с Димитров. Световният номер 1 почиваше в първия кръг на турнира като първи поставен в схемата.

Алкарас достигна до 1/2-финалите на турнира в Базел през миналата седмица, където загуби от Оже Алиасим с 0:2 сета. Испанският младеж има 12 победи и 3 загуби в последните си 15 срещи. Няма съмнение, че той е фаворитът за победата срещу Димитров.

Сблъсъкът между Григор и Алкарас, който е първи между тях, ще бъде около 14:00 ч. наше време. Двубоят е втори на централния корт в зала “Берси”. Преди тях ще се срещнат Каспер Рууд и Лоренцо Музети. След betano регистрация вие може да гледате всички тенис срещи от турнира в Париж на живо в секцията На живо, както и още много спортни събития.