Григор и Надал направиха тенис шоу в Атланта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров и световният номер 2 Рафаел Надал направиха шоу за феновете в Атланта в демонстративния си мач в в зала „Energy Center“. Надал отново победи българина със 7-5 6-3, но това далеч не бе най-важното в срещата между двамата.

Арената с капацитет 13,100 седящи места бе препълнена, като привържениците показваха подкрепата си към Надал и Димитров през целия мач.

Григор и Надал направиха тенис шоу в Атланта 1

Събраните средства от билети ще бъдат в помощ на фондацията на испанеца, както и Националната тенис фондация на САЩ, която бе организатор на събитието The Premier Live Atlanta Challenge.

Димитров и Надал показаха качествен тенис, като имаше и много атрактивни моменти. Шоуто бе на високо ниво, а в едно от разигравания Гришо постави на свое място на корта човек от трибуните, докато той седна сред зрителите, за да изгледа точката.

След победата Рафаел Надал не сподели много добри думи за Григор:

„Той е един от играчите, които искаш да наблюдаваш, заради неговия стил и характер. Ние прекарваме време заедно в Майорка като тренираме, качваме се на лодка, ловим риба. Приятелството ни преминава отвъд тениса и това е най-важното“.

„Благодарни сме на хората за поканата – това е страхотно събитие и изключителна възможност. Това е първият път, в който съм в Атланта, и съм много щастлив“, заяви Рафа Надал.

Димитро каза след срещата „Това е невероятна кауза“.