Григор се включи в инициатива на АТП, двама печелят тренировка с него
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде съгласието си да се включи в благотворителна кампания на ATP, целяща набиране на средства за треньорите в един от най-популярните спортове.

Първата ни ракета ще отдели един час от времето си, за да направи тренировка със своя  екип и двама печеливши по време на турнир, провеждащ се между януари и юли 2021 година.

Щастливците ще бъдат определени след наддаване с начална сума 10 хиляди долара, а конкретната надпревара, на която ще се случи събитието, ще се определи спрямо програмата и възможностите на бившия №3.

Към сумата не са включени пътните разходи на спечелилите. В наддаването може да се включите оттук

В инициативата да се съберат средства за треньорите се включиха още Анди Мъри, Фелисиано Лопес, Стан Вавринка, както и някои от най-популярните наставници.

Сред тях са бившият член на екипа на българина Дани Валверду, екс-треньорът на Рафаел Надал – Тони Надал, Карлос Моя, който продължава да работи с Матадора и дългогодишния наставник на Роджър Федерер Северин Люти.

Ще бъдат достъпни за наддаване и ракети, подписани от Новак Джокович, Роджър Федерер, Анди Мъри и Рафаел Надал.

„Има някои фантастични нови преживявания, които са достъпни и се надявам, че ще развълнуват феновете,” коментира Мъри.

“Лично аз съм много щастлив от това, че участвам в проекта. Толкова много аспекти от спорта ни са засегнати от прекъсването на Тура, треньорите не правят изключение. Важно е да се подкрепяме, както можем.

“Смятам, че всички замесени вършат прекрасна работа за това да създадат уникално преживяване за феновете, което същевременно подкрепя ценна кауза.“