Гришо призна: “Не съм готов!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-добрият български тенисист Григор Димитров, който допусна две загуби на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown 2 този уикенд, призна, че все още не е възвърнал оптималната си форма.

Димитров отстъпи на Ришар Гаске и Фелисиано Лопес в надпреварата, провеждаща се в в академията на Патрик Муратоглу.

“Очевидно в момента не съм готов да се състезавам на най-високо ниво,” коментира Димитров, който даде положителен тест за COVID-19 след участието си на организирания от Новак Джокович демонстративен турнир “Адриа Тур safe” в Задар на 22 юни.

“Движението ми на корта се подобрява, всички останали неща също вървят в правилната посока, но все пак не е лесно да възстановиш формата си,” допълни той.

“Вирусът при мен протече тежко, трябваше да си остана вкъщи за около месец. Имах проблеми с дишането, не се чувствах добре. Бях уморен, нямах вкус и обоняние. Имах всички симптоми и не беше никак забавно.

“Затова все пак съм щастлив, че успях да се завърна на корта. Никога не знаеш. Един ден се чувствах прекрасно, а след това изведнъж трябваше тотално да изключа, да спя или просто да почивам.”

Димитров не спести и гледната си точка за върлуващия по света от няколко месеца коронавирус.

“Беше тежко и ментално. Стоиш сам 20 дни по 24 часа…разбира се в тази ситуация много неща ти минават през главата. Няма значение колко си силен психически.

“Мисля, че като човек, като спортист, е неизбежно да ти дойдат някои лоши мисли в главата, така че трябваше да се справя и с това. Този вирус е реален.

“Ако вземаме необходимите мерки, всички ще бъдат в безопасност и нещата ще се оправят по-бързо. Но е странно, така че трябва да се обърне внимание не само на физическия аспект, но и на менталния.”