Гришо ще участва в Мастърс преди US Open, направи интересен коментар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се е записал за участие в най-големия турнир при мъжете преди Откритото първенство на САЩ.

Традиционният “Мастърс” в Синсинати тази година ще се проведе в Ню Йорк заради пандемията от коронавирус.

Надпреварата ще се състои от 20 до 28 август, а броени дни по-късно, на 31 август, започва и турнирът от “Големия шлем” – US Open.

Участие в “Мастърс”-а ще вземат също най-големите звезди на корта, включително Новак Джокович, Рафаел Надал, Доминик Тийм.

През уикенда Гришо взе участие в турнира на Патрик Муратоглу Ultimate Tennis Showdown и макар да призна че форматът му е „интересен“, сподели, че предпочита класическия. В надпреварата се игра до три спечелени от общо 4 части, продължаващи по 10 минути.

Попитан дали би искал да въведе някои от тези правила в традиционния тур, Григор отговори: „Това е много добър въпрос. Честно казано, не съм мислил за това. Харесвам нормалния формат. Но този прави нещата интересни и трябва да си повече от готов да скочиш на корта.

“Мисля, че това нещо може да се хареса на хората. Не съм сигурен обаче дали играчите ще са съгласни на само 15 секунди пауза между точките, това ще е подвеждащо“.