Гришо започва с американец, Пиронкова среща рускиня
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу американеца Томи Пол в първия кръг на US Open.

Любопитно е, че именно Пол отстрани Григор в единствения до този момент за годината състоял се турнир от Големия Шлем – американецът взе превес след напрегнат петсетов дуел във втория кръг на Australian Open в края на януари.

При успех в първия кръг Димиторов може да получи шанс за уреждане и на други сметки, тъй като евентуален негов съперник в следващата фаза би бил победителят от срещата между Мартон Фучович и Ухо Делиен.

Само преди няколко дни унгарецът Фучович отстрани Димитров на Мастърса, който бе преместен от Синсинати в Ню Йорк.

Димитров е поставен под №14, а първият поставен на неговия път може да бъде №22 Николоз Басилашвили в трети кръг. Тази четвъртина на схемата е предвождана от №3 Даниил Медведев, с когото Димитров може да се срещне на осминафинал.

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович стартира с мач срещу Дамир Джумхур, докато №2 в ранглистата Доминик Тийм ще играе срещу испанеца Жаумер Мунар.

Гришо започва с американец, Пиронкова среща рускиня 1

В същото време стана ясно, че Цвети Пиронкова, която се завръща в играта след майчинство и над тригодишно отсъствие от корта, ще рестартира кариерата си с двубой срещу 21-годишната рускиня Людмила Самсонова, която е №120 в световната ранглиста.

Виктория Томова, която в момента е най-високо поставената българка, пък за първи път в кариерата си ще участва в турнир от Големия шлем без да минава през квалификациите. Тя обаче имаше по-тежък жребий, тъй като в първи кръг ще срещне №22 в схемата Аманда Анисимова.