Гуардиола: Фентъзи футболът влияе на отношението между играчите 1
1 0
В Астън Вила пък забраниха на играчи и персонал в клуба да играят във фентъзито на Висшата лига

Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира пред медиите, че развитието на фентъзи футбола повлива отношенията между играчите в различните клубове.

“В някои случаи треньорът трябва да направи определен избор. Разбира се футболистите в различните отбори общуват помежду си. Така информацията може да изтече, това е неетично и непрофесионално. Понякога обаче се случва”, коментира мениджърът на “гражданите”.

По рано днес Астън Вила забрани на играчи и персонал в клуба да играят във фентъзито на Висшата лига, което е изключително популярно. Причината е, че “виланите” са недоволни, че информацията за травмата на халфа Джак Грийлиш преди мача с Лестър е излязла извън пределите на клуба. Част от играчите на тима, които играят във фентъзито, са извадили играча два дни преди двубоя. Става дума за Мат Таргет, Нийл Тейлър, Конър Хърикейн, както анализаторът Скот Еди-Линфорт и физиотерапевтът Роб Маршъл.

Други клубове от Висшата лига също правят проучвания дали е възможно техни играчи и служители да разпространяват вътрешна информация.