Гуардиола и Клоп в словесна престрелка преди дербито в неделя
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Ман Сити е неприятно изненадан от думи на Юрген Клоп

Треньорите на Ливърпул и Манчестър Сити влязоха в словесна престрелка преди голямото дерби между двата отбора на “Анфийлд” тази неделя. Повод за това стана изказването на Клоп, че неговият тим трябва да играе непрекъснато въпреки огромните си проблеми с контузени футболисти, докато техният съперник е имал пауза от две седмици заради причини, свързани със заразени играчи.

Ето какво заяви Юрген Клоп: “Трябва да играем мачове, да се възстановяваме и да използваме всяка минута, за да тренираме. Не сме имали никаква почивка. Ман Сити имаше 2 седмици почивка заради причини, свързани с коронавируса”.

Пеп Гуардиола прие твърде лично думите на немския специалист и отговори по следния начин:

“Той греши. Имахме почивка от два месеца. Или три месеца? Не, четири месеца. Почивахме четири месеца и затова сме в топ 4 на този етап от сезона. Юрген трябва да погледне отново календара. Имахме заразени с COVID-19, заради което пропуснахме една седмица. На следващия мач бяхме с едва 14 състезатели на “Стамфорд Бридж”. Утре, когато го видя (б.ред. двубоят е в неделя), ще му кажа колко сме почивали. Изненадан съм. Не очаквах това от Юрген. Не мислех, че е такъв тип мениджър. Той знае, че това не е истина. Всеки знае, че никой отбор във Висшата лига не е имал две седмици почивка. Може би го е казал по някаква причина, но не очаквах, че може да го направи. Може би съм грешал”.