Гуардиола: Първата част от сезона беше вълнуваща
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Всички отбори имат възходи и падения, а през този сезон това се случва повече от всеки друг път"

Манчестър Сити възвърна добрата си форма и след четири поредни победи във Висшата лига отново е сред конкурентите за титлата. Въпреки успехите на „гражданите“, мениджърът Пеп Гуардиола заяви, че първото му задължение е да преодтврати нов добър резултат на Кристъл Палас срещу неговия тим. Лондончани могат да се похвалят със сензационна победа и равенство при визитата си на „Етихад“ и испанският специалист заяви, че е предпазлив в прогнозите заради устойчивата защита на противника. „Орлите“ направиха нулево реми с Арсенал вчера, а в неделя имат госруване на Манчестър Сити.

“Първата част от сезона беше вълнуваща. Във всеки сезон, когато сте претендент за титлата през март или април, е толкова вълнуващо. В моята глава и, надявам се за играчите, основната мисъл в момента е Кристъл Палас. През последните два сезона не успяхме да ги победим у дома. Надявам се, че сега ще можем. Отбор като Палас във всеки един момент знаят много добре какво трябва да прави. Трябва да сме спокойни и да търсим нашия си ритъм на игра”, заяви Гуардиола преди неделната битка.

“Видяхме ги вчера срещу Арсенал, как се защитаваха добре. И в голяма част от мача не само се защитаваха, но и контролираха събитията на терена. И това е причина, че през предишните две години да имаме равенство и поражение”, добави мениджърът на „гражданите“.

“Всички отбори имат възходи и падения, а през този сезон това се случва повече от всеки друг път. И всеки отбор може да направи 4-5 добри мача, а след това 1-2 лоши. Кристъл Палас не е изключение”.

Гуардиола обяви, че контузените защитници Нейтън Аке и Аймерик Лапорт няма да бъдат готови за неделния мач в Манчестър, докато нападателят Серхио Агуеро не е на разположение, тъй като се е подложил на самоизолация заради близки контакти със заразен с коронавирус.