Гуардиола потвърди, че сезона за Родри е приключил
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мениджърът на Манчестър Сити говори за халфа.

Звездата на Ман Сити Родри няма да играе повече за своя отбор през настоящата кампания като експертите смятат, че той никога няма да бъде същия футболист.

Испанският национал получи своята контузия при равенството 2-2 срещу Арсенал и днес старши треньорът на „Небесносините“ потвърди, че полузащитникът няма да играе повече през този сезон.

Гуардиола сподели следното с медиите: „За съжаление най-лошата прогноза за Родри се потвърди. Той претърпя операция тази сутрин, АСЛ и на менискуса. През този сезон Родри няма да играе повече. През следващата кампания той ще е готов за игра.“

Според някои специалисти обаче ще бъде нужно още по-дълго време за Родри да навлезе в оптимална форма и да е напълно възстановен като прогнозите са за година и половина. Испанският национал също така може никога да не достигне нивото, което поддържаше до момента предвид сериозността на контузията, която претърпя в коляното.

Родри ще трябва да стиска палци отдалече когато неговите съотборници се изправят срещу Нюкасъл във Висшата лига през настоящия уикенд.